obecně

11.05.2012 22:44

Jak ty si představuješ odpočinek? A odpověz si, zda si ho opravdu dopřáváš! Jo, jo, je to tak, někteří nebo troufám si říci, že většina z nás si ten odpočinek a relax v pravém slova smyslu neužívá, nevychutná, nebo se mýlím? Zamyslete se, zda práci nevěnujete většinu času a upřednostňujete jí před odpočinkem? Jasně, můžete namítnout, doba si to vyžaduje, a také máte pravdu, součastná doba je jiná než byla a jiná bude i později, ale vždy bude důležité si udělat čas pro sebe.

Musím říci, že třeba moje maminka je velmi spokojená, ikdyž má po vyčerpávajícím dnu v práci, když  napeče a uvaří pro rodinu a úplně si vychutnává ten blažený pocit, že všem chutná a je šťastná, když má kolem sebe lidi, rodinu, kterou má ráda a má se o koho postarat. A nebere to jako další práci. Můj taťka má rád přírodu a tak když se potřebuje odreagovat jde třeba na houby do lesa, apod. Jiný si zjde třeba do posilovny a má dobrý pocit, že pro své tělo něco udělal a vůbec si nepřipouští kolik ho to stojí času či síly a některé ženy mají relax jí ke kosmetičce, kadeřnici a mají dobrý pocit, že jsou upravené atd.

A bohužél i někteří moži, ale i ženy berou odpočinek v hospodě u pivka, proč ne, ne ne každý den! A manžel třeba si nenchá ujít skoky na lyžích, ty teda musí vidět za každou cenu a úplně vypne anebo pracuje u ovcí, které chováme. A já? Napíšu v dalším článku.

Každý máme jinou představu o tom co je odpočinek a co pro něj znamená. A zda si relax dopřeje či ne.