Jaká jste maminka podle astrologického znamení?

03.06.2012 09:20

Jelikož jsem také matka, takže mi je jasné, že každá z nás jsme jiná, to co některé rozčílí, jiné přejdou s úsměvem apod. Je to také samozřejmě ovlivněno v jaké znamení se daná maminka narodila.

BERAN 21.3. -20.4.

Matka Beran má vždy připravenou lékárničku, protože si z dětství pamatuje jak prodělávali obecně Berani různé úrazy, apod. A nedělá nejakou vědu s drobnými ranami. Je dobrou matkou pro otevřené, energické a sporotvně založené děti. A nepoběží hned za dítětem, kdykoli zapláče, ale bude dítě učit aby se dokázalo bít za své oprávněné zájmy, vytvářet bojovného ducha. Ale pozor, jakmile matka zjistí, že se jeho dítě začíná prosazovat na úkor ostatních a slabších, ostře se postaví proti svému dítěti. Má smysl pro fér hru a k tomu vede i své dítě. Svoji výchovou vychová lidi, kteří budou skutečně v životě nezávislí.

BÝK 21.4. - 20.5.

Pro matku Býka jsou děti tím nejcenějším, jsou smyslem jejich života a pečuje o ně. Bude vždy dohlížet, aby jejich děti byly upravené, čisté, bude jim svědomitě chystat svačinu do školy a bude dětem dobře vařit. Se svými dětmi se mazlí, ale také se snaží aby měli ve svých věcech pořádek. Čím jsou děti starší, tím více na ně matka Býk klade vyšší nároky, požadavky. Může se stát, že nastane střed mezi dítětem a matkou. Matky Býci nemají rádi projevy odporu, ale váží si těch, které se jim postaví a projeví odpor. Ale když jim děti dokážou, že se umí o sebe postarat astát na vlastních nohách, tak na své děti budou pyšné.

BLÍŽENCI 21.5. -21.6.

Matka ve znamení Blížence bere děti již od mala jako své kamarády. Má spoustu zájmů a své děti s nimi seznamuje. Snaží se dětem zajisit dobrodružství. Pořádá pro ně výlety, sportovní zážitky. Zajišťuje jim kroužky. Matka bude s dětmi sdílet nadšení pro jejich idoly, dokonce navštíví s nimi koncerty, jezdit na různé výlety, atd. Je jasné, jelikož děti od mala bere jako kamarádka. tak je jasné, že děti nebudou poslouchat na slovo. Po boku své matky se záhy naučili uvažovat a nebudou umět přijímat příkazy , které nemají logické zdůvodnění. Adi bychom se měli zamyslet zda do současné doby by nemělo být takových matek víc. Co myslíte?

Moje maminka je přesně taková jaká je popsaná v článku, opravdu s námi podnikala mnoho výletů, tolerovala naše plakáty vylepené na zdech se zpěvkáky a herci, byla pro, když jsem měla zájem navštívit kroužek, podporovala mě v tom. Nikdy jsem jí nevnímla jako takovou tu pravou autoritu, ale spíše jako člověka, se kterým si můžu popovídat, poradit, debatovat. Pamatuji si, že každý rok jsme byli v ZOO, atd.

RAK 22.6. - 22.7.

Matka Rak se snaží své děti chránit a dělá to celý život i v dospělosti dětí chce mít přehled co jejich dítě dělá a kde jsou, chtějí je uchránit od světa, kde jim může být ublíženo apod. Pokud dítě i dospělé nedá o sobě dlouho vědět, ihned mu zavolá a dá najevo, že by bylo dobré dát o sobě vědět, jak se mají a co dělají a co je nového. Když jejich dítě bude ohroženo, bude je matka Rak bránit za každou cenu. Vždy bude dohlížet, aby byly jejich děti teple oblečeni, apod. Když se jejich děti osamostatní a odcházejí z domu, je to pro ně smutný zážitek a proto jsou velmi rádi, když o sobě dávají děti průběžně znát. A pak se zaměří na vnoučata, ktará rozmazují stejným způsobem

LEV 23.7. -23.8.

Matka Lev bere své děti jako to nejdůležitější co je v životě potkalo a podařilo se a jsou pro ni klenotem.Matka v tomto znamení nevidí chyby svých dětí a proto se jí nelíbí, když někdo jiný na ně upozorní. Sní o tom a často se to i stane, že jejich děti budou důležití a krásní. Matka na svých dětech nešetří, zahrnuje je dary a luxusem. Dětí sice mají dost obdivu, zájmu a darů od matky, ale také mohou mít pocit, že nedokáží plnit požadavky své matky a že si ty dary nezaslouží. Bylo by asi dobré, kdyby tato matka měla více dětí, a její pozornost by se rozdělila i mezi sourozence dítěte.

PANNA 24.8. -23.9.

Matka v tomto znamení přistupuje k výchově svědomitě a důsledně. Stará se, aby její dítě bylo upravené, mělo v pořádku věci do školy a také se snaží, aby dítě bylo zaměstnané třeba kroužky, protože si myslí, že čím více má dítě volného času, tím více myslí na neřesti, blbosti,a pod. Jelikož Panny jsou spořiví lidé, tak i matka Panna povede své ratolesti k tomu, aby zbytečně neutráceli a uměli s peněži hospodařit. Své dítě podpoří, pokud bdue mít zájem o kulturní akce např. návštěva divadla a podpoří i jeho koníčky. KDyž děti vyrostou mohou mít pocit, že jim jejich matka neumožňuje moc volnosti a drží je zkrátka. Proto prosím matky Panny mějte trpělivost a projděte toto období s klidem a důstojností a nezatrpkněte.

VÁHY 24.9. - 23.10

Matka Váha má pro své děti vždy otevřenou svoji náruč a připraveno spoustu sladksotí pro své děti. Myslí si, že když dají dítěti něco sladkého odeženou pláč dítěte. Děti jsou velmi rádi, protože sladkostí milují snad všechny děti ať jsou v jakémkoli znamení. Může nastat problém v dospívání, kdy si zejména dívky uvědomí, že mohli být štíhlejší, ale díky sladkostem, kterých měli dost si vypracovali tukové zásoby a začnou vzdorovat. Matka nemá ráda konflikty a tak se bude snažit nezvyšovat na děti hlas. Ale je také dobrým mistrem v manipulací a jej děti budou těžko tomu odolávat  a může je to negativně poznamenat v životě např. ke vztahu k opačnému pohlaví. Také chce, aby i jí stejně tak jak dětem byla věnovaná stejná pozornost. Ale při skuteční krizi malichernosti odloží, ihned zapne zdraví rozum a je schopná vyřešit i to, co snad ani nelze.

ŠTÍR 24.10. - 22.11

Matka v tomto znamení k dětem již od mala přistupuje jako k dospělým. Velmi vážně bere vše co její ratolesti říkají. Dětem to moc lichotí. Ikdyž matka Štír nedokáže mluvit o lásce, ale její  děti vycítí , že jde o skutečné a hluboké spojení o lásce k nim nepochybují.  Matka je sice na své děti hodně náročná a nespokojí se s tím, když vidí, že jejich dítě má na víc, a také nedovolí, aby znalosti a talent svých dětí zůstaly zkryty či dokonce zakrněly, třeba tím, že v rodině chyběly třeba peníze. Vzdělání totoiž považuje za důležitou věc a nejlepší investici do budoucna. Matka ze svých dětí vychová lidi, kteří nebudou mluvit o tom co neumějí, ale pokud něco řeknou a promliví, tak půjde o slova, která  můžeme napsat, zaznamenat do knihy či vyrýt, vytesat na věkdy  do kamene.

STŘELEC 23. 11. - 21. 12

Matka v tomto znamení šíří kolem sebe optimismus a nadšení pro vše a tím seznamuje i své děti a bere je všude s sebou a vůbec si neuvědomuje, že by děli měly mít pravidelný životní režim. Děti od ní neuslyší moc ukolébavek či pohádek, ale debaty na různá téma se dozví víc enž dost. Jelikož je v hloubi duše optimistická, tak ze svých dětí vychovala takové lidi, kteří s nebojí téměř ničeho. Život bere jako pohádku, která má dobrý konec a žije tak, aby to její rodina tak vnímala. Důraz klade na vzdělání, ke kterému klidně započítá i pobyt v cizině. Pokud jí to finanční situace umožní a najde vhodný program pro studium v zahraničí, klidně tam své dítě pošle za vzděláním. Sama velmi ráda cestuje a tak ráda za svým dítetem do školy vycestuje a navšíví ho.

KOZOROH 22.12. - 20. 1.

Děti, které mají matku v tomto znamení potřebují dokonce politovat, nemají to totiž jednoduché. Kozoroh nesnáží lži a ani je nepromine u svých dětí. Budou také sledovat pečlivě známky na vysvědčení svých dětí a seznamovat děti i s tím, že v životě může být chudoba, bolest, apod. - obrácenou stránkou života. Tímto z nich vychová lidi, kteří se pustí plnými silami do aktivní pomoci a charitativní práce. Jakmile matka Kozoroh zjistí, že její výchovná taktika zabrala, začne být mírnější ve výchově a začíná se pro své děti stávat spíše přítelkyní než matkou. Své mateřství si vychutná až když se stane babičkou, to pak dokáže pro vnoučky být dobrou a vynalézavou babičkou.

VODNÁŘ 21.1. - 19.2.

Matka v tomto znamení podporuje veškeré nápady svých dětí a bude chtít vyzkoušet takové nápady, se kterými by třeba jiná matka nesouhlasila. Děti za ní mohou chodit s problémy, ochotně je vyslechne, řekne jim svůj názor, poradí, ale řekne, že problémy si musí vyřešit oni samy. Matka Vodnář má pochopení a nebere horší vysvědčení za doví jakou tragedii a nevyvede jí to z míry. Uvědomuje si totiž, že vysvětšení není tím nejdůležitějším úspěchem v životě, ale že se to odvíjí od jiných záležitostí. Napíše dítěti omluvenku a nebude dítě nutit jíst třeba mrkev, o kterou ví, že mu nechutná.

Svým nekonvenčním přístupem vychová děti, které se v životě kupodivu velmi dobře uplatňují.

RYBY 20.2. - 20.3.

Matka v tomto znamení žije často ve snech a když se jí věci nesplní podle jejich představ, tak když se jí narodí dítě, tak se snaží, aby právě jejich dítě toho dosáhlo a podařilo se to jim. Může nastat problém, když se matce ve znamení Ryby narodí dítě, které bude potřebovat stanovovat hranice a vést k důslednosti a k pravidelnému dennímu režimu, tak budou oba nešťastní (matka i dítě), protože Ryby nesnáší omezení a bytostněě stanovené hranice. Ale kdyby se jejich dítě dostalo do pochybností o sobě samým a o svém místě na světě, dokáže být Ryby tím nejlepším terapeutem na světě a vysvětlí mu, jak moc je pro ni důležité a jak pro celý život a dodá mu tím sebevědomí po celý zybtek života.